Bomboane cu capuccino

Ingrediente: 200 grame de biscuiti, 2 linguri nuca macinata, 2 linguri pline zahar pudra, 2 linguri de cacao, esenta de rom, 1/2 cana de ceai cu cafea capuccino

Ingrediente pentru ornat: nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare: se pun biscuitii in tocator

se mixeaza

si se pun intr-un bol mai mare, se adauga cacao, zaharul pudra si se amesteca.

Peste aceasta compozitie se toarna esenta de rom si cafeaua (atata cat este necesar, sa nu fie prea moale),

se incorporeaza cu o spatula pana se leaga si se tine in frigider 20-30 min (eu am tinut peste noapte, acoperita cu folie).

Cu o lingurita se ia din compozitia rece si se formeaza bilute mici care se pregatesc pentru ornare.

Unele se tavalesc prin nuca de cocos, altora li se pune un betisor trecut prin ciocolata. Se lasa sa se intareasca in frigider

se trec prin ciocolata si pe urma prin nuca de cocos.

O parte din ele sunt facute sub forma de trandafiri. Formele de trandafir din silicon se pensuleaza cu ciocolata topita pe abur, se dau la frigider pana se intareste, se pensuleaza din nou cu ciocolata care se lasa sa se intareasca.

Se pune in fiecare forma compozitia de bomboane si se acopera cu un strat de ciocolata topita. Se tine la frigider pana ciocolata este intarita, dupa care se scot din forma. Niste trandafiri gustosi si aspectuosi.

Bune si aspectuoase, mai ales pentru copii in ocazii speciale.

9 comentarii la „Bomboane cu capuccino”

  1. Aveam si eu o reteta de bombonele din astea dar fara capuccino, acum mi-am adus aminte. :) Si ideea cu forma de trandafirasi chiar este perfecta pentru ocazii deosebite! Arata superb, eu am pus ochii pe platoul ala! :))))

  2. @Alexandra-sincer nu mai stiu cate au iesit pentru ca am facut si sub forma de bilute dar si trandafirasi. Depinde si de marimea bilutelor, dar dupa cate stiu destul de multe. Eu am avut un ajutor care mai „fura” din cand in cand cate una :)

  3. Multumesc! Imi ajunge sa stiu ca au iesit de multe..In cazul meu, nu mi-ar fi trebuit un ajutor pentru ca o faceam si singura :D..cand le fac eu mai si mananc cateva..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.