Ingrediente: un piept de pui dezosat, 2 dovlecei, o ceapa mare, o lingura ulei, o lingura pasta de tomate, sare, piper, amidon alimentar, marar
Mod de preparare: carnea de pui de spala bine, se curata si se taie bucati. Ceapa se toaca julien. Dovleceii se spala, se taie in patru pe lungime si se feliaza nu prea subtire (cu coaja cu tot, este foarte frageda).
Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei dupa care se adauga carnea tapetata cu servet de bucatarie si amestecata cu o lingurita de amidon.
Se amesteca in cratita si se lasa putin sa-si schimbe culoare (carnea de pui devine alba). Se pun dovleceii taiati, se adauga o lingurita de sare, o jumatate pahar de apa, se amesteca si se pune capacul pe cratita.
Se lasa la foc mic pana dovleceii lasa zeama si incep sa se inmoaie.
Cand sunt aproape gata se pune bulionul desfacut cu putin sos si se condimenteaza.
Se mai da un clocot si la final se adauga o legatura de marat tocat.
Pofta buna!
Foarte buna si destul de rapida. Si eu prefer pieptul de pui cand fac mancare de legume.
Da, este foarte rapida si foarte buna. Cand ai putin timp la dispozitie nu merge ceva foarte elaborat. Pieptul de pui de face rapid si dovleceii la fel.
Imi place tare mult reteta asta deci o savelz si o voi face in curand,poate chiar maine.Multumesc de reteta,te-am pupat si-ti doresc o seara placuta!!!