Prajitura cu branza si cirese

O prăjitură cu brânză de vaci și cireșe foarte ușor de făcut deși sunt mai multe operațiuni care dau impresia de ceva elaborat. Dacă ai toate ingredientele la îndemână prăjitura se face repede. Un dulce fin și aromat.

Ingrediente compozitia 1: 3 oua, 250 g zahar, 125 ml ulei, 125 ml lapte, ½ plic praf de copt, 320 g faina, sare, sucul unei jumatati de portocala

Ingrediente compozitia 2: 250 g branza dulce, 2 linguri zahar, 1  ou, sare, cirese din compot

Mod de preparare compozitia 1: Se mixeaza oaule intregi impreuna cu zaharul si sarea. Se adauga uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt.

Se lasa compozitia sa se odihneasca putin si se trece la compozitia 2

Mod de preparare compozitia 2: se mixeaza pentru cateva minute branza cu oul, zaharul  si sarea obtinandu-se o compozitie cremoasa.

Mod de asamblare: Se amesteca cele doua compozitii

dupa care se toarna int-o tava obisnuita acoperita cu hartie de copt, eu am folosit o tava „speciala” primita cadou. Deasupra se pun din loc in loc cirese din compot, scurse in prealabil

si se introduce tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute, la foc potrivit. Se face proba cu scobitoarea, fiecare cuptor are alt timp de coacere in functie de flacara.

Nu numai că arata bine dar este si foarte bună

8 comentarii la „Prajitura cu branza si cirese”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *