Ingrediente compozitia 1: 3 oua, 250 g zahar, 125 ml ulei, 125 ml lapte, ½ plic praf de copt, 320 g faina, sare, sucul unei jumatati de portocala
Ingrediente compozitia 2: 250 g branza dulce, 2 linguri zahar, 1 ou, sare, cirese din compot
Mod de preparare compozitia 1: Se mixeaza oaule intregi impreuna cu zaharul si sarea.
Se adauga uleiul, laptele
si faina amestecata cu praful de copt.
Se lasa compozitia sa se odihneasca putin si se trece la compozitia2
Mod de preparare compozitia 2: se mixeaza pentru cateva minute branza cu oul, zaharul si sarea
obtinandu-se o compozitie cremoasa.
Mod de asamblare: Se amesteca cele doua compozitii
dupa care se toarna int-o tava obisnuita acoperita cu hartie de copt, eu am folosit o tava „speciala” primita cadou.
Deasupra se pun din loc in loc cirese din compot, scurse in prealabil
si se introduce tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute, la foc potrivit. Se face proba cu scobitoarea, fiecare cuptor are alt timp de coacere in functie de flacara.
Se scoapte din tava pe un platou, asa arata pe fata :)
si pe dos….
Se feliaza si se serveste cu zahar pudra si de ce nu, cu cateva feliute de portocala.
Din compozitia aceasta se pot face briose minunate. O sa le incerc cat de curand. Multumesc SimOna pentru reteta. Chiar este buna prajiturica. Eu nu am glazurat-o, are o aroma accentuata de portocala si este pacat s-o estompezi cu ciocolata.
Ce frumoasa v-a iesit!! O idee foarte faina cu forma asta.. am si eu una :)
Va pup dulce
O prajitura simpla dar foarte gustoasa. Aveti dreptate cu glazura de ciocolata.
Ce frumoasa sectiune!O bunatate de prajitura! Pupici
@Paula-datorita branzei a fost pufoasa si aromata.
Wow ce bine arata!
QHaplea-multumesc, a fost chiar buna. Si foarte simplu de facut.
Ce frumos arata sectiunea aia cu ciresele.
O reteta simpla si buna.