Pentru ca mi-au ramas albusuri de la minciunele, am cautat o reteta sa le folosesc. Cele mai multe fiind de chec, am facut o combinatie si mi-a rezultat un chec minunat, aromat si gustos. In plus este si consistent dar usor de facut.
Ingrediente: 1 pahar albusuri ( eu am avut de la 4 oua), 1 pahar zahar pudra, 1 pahar faina, 50 ml ulei, 1/2 lingurita praf de copt, un vf de cutit sare, 1 pahar cu fructe confiate, nuci, ciocolata, migdale. Fiecare pahar se umple in functie de cantitatea de albus.
Mod de preparare: albusurile se pun in vasul de mixer si se bat spuma cu sarea,
se adauga zaharul pudra mixandu-se pana albusul este lucios si tare.
Se adauga uleiul in firicel si se mixeaza in continuare. Se deconecteaza mixerul, se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza folosindu-se o spatula iar la final se pune si mixtul de fructe.
Se tapeteaza cu hartie (eu am folie pentru copt) o tava de chec in care se pune compozitia, se niveleaza si se introduce in cuptorul preancalzit. Se coace cca 25-30 min la temperatura medie.
Cand este gata se face testul cu scobitoarea.
Se scoate din forma, se lasa sa se raceasca dupa care se feliaza
si se serveste la cafeluta de dimineata :)
Bun, aromat si usor de preparat :)
Cat de frumos v-a iesit!!! Am salvat reteta, ptr urmatoarele albusuri care imi vor ramane.
Va pup