Gogosi umplute cu gem si ciocolata

Ingredientele: 500 g faina, 50 g faina pentru a infaina mainile si planseta, 4 linguri zahar, 3 oua, 200 ml lapte caldut, 25 g drojdie proaspata ( sau un plic drojdie uscata), esenta de vanilat, esenta de portocala, un praf de sare, coaja rasa de portocala, gem si crema de ciocolata pentru umplut.

Mod de preparare: La inceput se face maiaua din putin lapte caldut, o lingurita de zahar si drojdia. Se pun toate intr-un castronel langa o sursa de caldura pana cand se umfla.

Se bat bine cu mixerul ouale se adaugam zaharul, sarea, esenta de vanilie si esenta de portocale, coaja rasa de portocala.

Faina se cerne intr-un castron mai mare si cand drojdia s-a umflat se pune in faina,

adaugandu-se  apoi amestecul de oua.

Se amesteca toate ingredientele la inceput cu lingura,

se adauga treptat cate putin lapte caldut pana cand rezulta un aluat eleastic, framantat pe planseta cu mana infainata.

Se lasa aluatul sa dospeasca 1 ora, dupa care arata cam asa

Dupa ce a stat la dospit se taie aluatul in 2 bucati

si se intinde pe planseta fiecare bucata intr-o foaie nu prea groasa. Cu o forma rotunda se decupeaza cercuri.

Pe jumatate din ele se pune in mijloc gem sau crema de ciocolata. Peste ele se aseaza alt cerc de aluat si se lipeste. Pentru a se lipi mai bine se ung marginile cu putin lapte si se preseaza.

Se aseaza gogosile pe o tava sau planseta presarata cu faina si se lasa la dospit inca o ora.

Intre timp se dubleaza ca volum.

Se incinge mult ulei intr-o cratita, se pun cateva gogosi

 

si se prajesc pe ambele parti.

Se scot intr-un vas acoperit cu hartie absorbanta

dupa care se aseaza frumos pe un platou sau intr-un castron, numai bune de savurat cu o cana de lapte…..

 

Cine doreste le poate servi cu zahar pudra. Minunate gogosile astea umplute, musti si dai de ciocolata….

Reteta este luata de pe blogul Narniei adica de aici.

27 de comentarii la „Gogosi umplute cu gem si ciocolata”

  1. @Simona-cred ca este prima data cand mi-au iesit si mie asa „dodoloate”….. :) Merita sa incerci si tu aceasta reteta.

  2. Mereu ma intrebam cum sa fac gogosi umplute cu cioco sau gem, uneori le taiam eu si le umpleam, abea astept sa fac, ale tale arata delicioase :*

  3. Da, nu cred ca sunt corecte masurile ca ale mele nu au iesit deloc asa cu reteta asta, si s-au dezlipit toate

    1. Îmi pare rau că nu ți-au reușit gogoșile. Cantitățile sunt corecte, probabil nu le-ai lipit bine cu lapte sau apă rece. Totul depinde de făină și drojdie. Succes altădată :)

  4. aceste delicioase gogosi,se pot coace in tava la cuptor ?…vreau sa fac si eu si va rog urgent raspuns !..va multumesc,anticipat.

  5. Mie mi s-au umflat foarte bine, exact ca tie. Am facut cateva cu cioco care au iesit super, insa cele cu dulceata sunt nefacute la mijlic. Nu prea imi dau seama de ce, pentru ca sunt f umflate

    1. Mihaela-poate dulceața a fost prea apoasă. Data viitoare amestec-o cu puțină nucă. Succes!

  6. Eu le faceam normal si apoi cu ustensilele de decorat torture si prajituri,am unul care are o duza mai lunga si asa le puteam umple f bine si nici nu iesea din ele. o sa incerc si asta,sa vad ce-o sa iasa.

  7. Buna….nu stiu cum ti-a reusit tie…. Insa mie cu cantitatile astea mi-a iesit foarte moale….mi-a mai trb cel putin 100gr faina….

    1. @Simona-cantitatea de făină depinde de mărimea ouălor, dar și de felul de făină. În unele rețete se spune „făină cât cuprinde…..”

  8. Azi am incercat si eu aceste gogosi,mi-au iesit perfect,jumatate le-am umplut cu ciocolata si jumatate cu gem de prune…si sunt gustoase rauuu…Eu sunt in Germania si acest tip de gogosi le gasesc si aici,li se spun Berline…dar nu sunt asa gustoase ca cele facute de mine.. !!! :))) Multumesc pt reteta :* :*

    1. @Popa Ionela-mă bucur că ți-au reușit și ți-au plăcut gogoșile. Te aștept să încerci și alte rețete de pe blog. O zi frumoasă!

  9. Sunt nemaipomenite. Mi-au iesit exact ca in poza. Dar ca sa nu se dezlipească am intins un aluat peste si le-am taiat apoi. Asa nu se dezlipesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *