Ingrediente: 300 g carne slaba de porc, 2 cepe, 4-5 catei de usturoi, putin ulei, sare, piper, boia dulce, patunjel, o conserva de ciuperci, pulpa de rosii in bulion, malai pentru mamaliga
Mod de preparare: se caleste intr-o lingura de ulei ceapa taiata julien si usturoiul tocat.
Cand ceapa devine sticloasa se adauga carnea taiata bucati, bine spalata si uscata cu prosop de hartie.
Se amesteca si se lasa sub capac sa se patrunda.
Se adauga o cana de apa calda, se pune capacul si se fierbe la foc mic.
Cand carnea este fiarta, se pune o lingurita boia, ciupercile si rosiile, se adauga apa daca a scazut, se condimenteaza cu sare, piper si patrunjel verde tocat.
Se lasa la foc mic pana ciupercile sunt gata si s-a format un sos consistent. Inainte de servire se mai pune patrunjel proaspat tocat.
Dintr-o cana de malai si 3 cani de apa se face o mamaliguta care se serveste cu gulasul de ciuperci.
Pofta buna!