Pentru ca mi-a ramas o capatana de varza murata de la sarmale si pentru ca dupa atatea sarbatori merge ceva acrisor, m-am gandit la o ciorbita.
Ingrediente ciorba: 1/2 capatana varza murata, 1-2 morcovi, 1 ceapa, ulei pentru calit legumele, pulpa de rosii, sare daca mai este necesar, apa, patrunjel, boia de ardei
Ingrediente pentru perisoare: 250 g carne tocata, 1 felie paine, 2 linguri orez, 1 ou mic, sare si piper.
Mod de preparare: varza se spala, se lasa la desarat daca este cazul si se taie fideluta. Se pune varza la fiert in 3 l de apa si cand este moale se adauga zarzavatul calit in putin ulei si boia de ardei. Din carnea tocata se fac perisoarele, se pun in ciorba si se lasa la fiert. Se completeaza cu apa calda si la final se adauga pulpa de rosii si patrunjel tocat si se lasa sa mai dea cateva clocote.
Se ia oala de pe foc, se lasa sa se racoreasca si se serveste cu smantana si ardei iute, dupa preferinta.
Pofta buna!
La fix ciorbita asta dupa excesul de sarbatori. Te astept cu un premiu pe blog: http://www.caietulcuretete.com/2013/01/blogul-anului-2012.html