Saratele cu telemea

Ingrediente: 500 g faina, 250 g margarina, 1 ou, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 100 g lapte, un plic de drojdie, 100 g telemea rasa

Mod de preparare: Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si un plic de drojdie uscata. Se amesteca si se lasa la dospit cca 10 min.

Faina, oul, margarina, telemeaua rasa, sarea si drojdia dospita se pun intr-un castron, se amesteca cu mana pana se inglobeaza toate.

Se scoate aluatul pe masa de lucru, se presara faina si se framanta bine obtinandu-se o coca elastica.

Aluatul se imparte in mai multe bucati pentru a se lucra mai usor. Se pot face cornulete, covrigei sau bastonase. Pentru cornulete se intinde o bucata intr-o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, se presara cu telemea si se taie cu ruleta in 12 triunghiuri.

Fiecare triunghi se ruleaza incepand de la baza formandu-se cornulete.

Se pun cornuletele in tava si se ung cu ou batut cu o lingura de lapte. Se pun in tava si se coc cca 25 minute la foc mediu.

Cand sunt rumene la obrajori se scot din cuptor,

se pun pe o farfurie si se continua operatiunea cu covrigei si bastonase. Acestea se ung cu ou si se presara deasupra susan si chimen, dupa preferinta….

Sunt bune atat calde cat si reci.

Sunt foarte usor de facut, deja au fost testate, sunt delicioase.

2 comentarii la „Saratele cu telemea”

    1. @mirela-da, ai dreptate. Eu le-am facut copiilor ca pleaca la schi in Austria si Dana a vrut sa duca cu ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *