Fursecuri „boabe de cafea”

Fursecurile le-am vazut in caietul cu retete al Violetei si tare mi-au placut. Se pot savura asa simple sau se pot folosi pe post de decor la un tort sau alte prajituri. Multumesc Violeta pentru reteta.

Ingrediente: 200 g unt, 80 g ciocolata, 100 g zahar pudra, 4 lingurite cacao, 2 lingurite cafea, 1 lingurita esenta de cafea, 1 lingurita praf copt, 300 g faina

Mod de preparare: Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana devine ca o crema.

Se adauga ciocolata topita la abur si nessul dizolvat in doua linguri de lapte.

Se omogenizeaza cu mixerul, dupa care se amesteca cu lingura

si se adauga faina, cacao, praful de copt si esenta de cafea.

Se framanta pana se obtine un aluat sfaramicios care se infasoara in folie si se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora sau pana aveti timp sa continuati operatiunea.

Se fac bilute de aluat care se turtesc usor si cu ajutorul unui cutit bine ascutit se face o crestatura pe lung ca sa semene cu boabele de cafea.

Fursecurile se coc la foc moderat cca 10-15 minute.

Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se transfera pe un platou.

Pentru ca unele „boabe de cafea” le-am crestat prea tare s-au desfacut, asa ca le-am umplut cu ciocolata si ornat cu bombonele.

Arata chiar bine…..  :)

Un gând despre „Fursecuri „boabe de cafea””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *