Ingrediente: 4oo g faina, 200 g untura, 100 g zahar tos, 2 oua, 3 linguri nuca macinata, 1 pachet zahar vanilat, esenta de cafea, 1/2 pachet praf de copt
Mod de preparare: Se spumeaza untura cu zaharul, zaharul vanilat,
se adauga ouale,
se amesteca bine dupa care se adauga faina cu praful de copt si nuca macinata.
Se incorporeaza toate ingredientele cu lingura dupa care se framanta bine cu mana, daca este nevoie se mai adauga faina, rezultand un aluat omogen dar spongios la rupere.
Se pune in folie si se lasa la frigider cca 1 ora, dupa care se rup bucatele si se formeaza cornutele mici care se coc in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptor preancalzit la temperatura mica, cca 10 min. Atentie se coc foarte repede.
Cand cornuletele s-au copt se tavalesc prin zahar pudra vanilat.
Sunt fragede, usor de facut si mai ales usor de mancat :)
Sunt exact pe gustul nostru!! Sper ca timpul sa-mi permita sa le fac, daca nu… la anu! :)
Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative. I’ll be grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!