Ingrediente: bucati de pui (pulpe, aripi, piept), 2 cepe mari, o lingura pasta de ardei, o lingura ulei, sare, piper alb, boia dulce si iute, smantana, patrunjel
Mod de prepararea: se caleste ceapa taiata julien in ulei, se adauga bucatile de pui bine spalate si se lasa sa se prajeasca putin.
Se adauga pasta de ardei, se amesteca
se pune capacul si se lasa sa se patrunda aromele.
Se adauga o cana cu apa calda, se condimenteaza cu sare, putin piper alb, se pune capacul si se fierbe carnea. Cand este gata se face un „pap” din boia dulce si boia iute, se amesteca cu o lingura de smantana si se stinge cu sos fierbinte din cratita, se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase si se toarne peste carne.
Se adauga putina apa calda si se fierbe in continuare la foc mic. Se face compozitie de galuste din 2 oua, putina sare si faina cat cuprinde (compozitia sa fie putin fluida) si se pun in sosul din cratita cu o lingurita.
Daca galustele se imprastie, se mai pune putina faina. Se fierbe gulasul pana sunt gata si galustele. La sfarsit se adauga o mana de patrunjel tocat.
Gulasul se seveste cu muratura.