Ingrediente: 200 g faina, 100 g zahar farin, 125 g unt sau margarina, 1 varf cutit bicarbonat alimentar, 1 varf de cutit de sare, 1 lingura migdale macinate, 1/4 lingurita nucsoara, migdale tocate pentru ornat
Mod de preparare: Se pune faina, bicarbonatul, zaharul si migdalele macinate intr-un castron si se amesteca.
Se adauga untul (margarina) la temperatura camerei.
Se framanta pana se obtine un aluat fin si nelipicios. Se acopera castronul cu folie alimentara si se lasa sa se odihneasca cca 30 min la rece.
Se scoate de la rece, se fac bilute de marimea unei nuci,
se aseaza distantate in tava pe hartie de copt. Deasupra se pun bucatele de migdale,
se preseaza putin si se coc la foc mic in cuptorul preancalzit pana prind culoare pe margine.
Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Cat de buni sunt!! Mai aveti si ptr mine?! Va pup