Am vazut in multe locuri reteta de prajitura cu mac, dar varianta aceasta mi-i s-a parut foarte simpla de facut, adica pe placul meu, asa ca la treaba.
Ingrediente: 5 oua, 125 g mac macinat, 1 cana cu lapte, 1/2 cana cu ulei, 1 cana de zahar, 2 cani de faina, 1 praf de copt, 3 plicuri de zahar vaniliat si pentru „glazurat” Chocolate cream. Cana folosita este de 225 ml.
Mod de preparare:Intr-un castron se pun galbenusurile si se mixeaza cu uleiul turnat treptat,
se adauga jumatate din cantitatea de zahar,
si se mixeaza pana se obtine o crema consistenta.
Se toarna laptele,
macul si zaharul vanilat.
Se amesteca cu mare atentie, sa nu stropim toata bucataria :)
Albusurile se bat spuma cu putina sare si cand sunt intarite se adauga restul de zahar si se mixeaza obtinandu-se o spuma tare si sticloasa. Se combina incet cele doua compozitii, cea de galbenus cu cea de albus.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza totul incet cu o spatula.
Se toarna compozitia intr-o tava (34/23) tapetata cu hartie si se coace la foc mic cca 30 min, in cuptorul incalzit in prealabil.
Se face testul cu scobitoarea.
Se scoate usor prajitura din tava cu ajutorul hartiei, se intoarce, se inlatura hartia si se aseaza pe un blat. Calduta inca se unge cu crema de ciocolata, se portioneaza si se serveste.
Pentru o fata mai vesela am presarat cateva ornamente colorate.
Angelica, multumesc pentru reteta de prajitura, ai dreptate, se face repede, este pufoasa si se evapora si repede.
Si mie imi plac retetele cu mac, asa ca asi servi o bucata. Pup!
@Sara & Miki-stiu, am vazut la tine cateva retete care mi-au facut cu ochiul. Imi aduc aminte de un tort …..trebuie sa-l caut.
Si eu sunt fan mac, as manca cu drag cateva feliute ;-)
si faina la care etapa intra? :)
@diana-scrie acolo „Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza totul incet cu o spatula.” Spor la treaba si la multi ani!