Ingrediente: 250 g naut (o cutie), bucati de carne de porc fara grasime (sau piept de pui), o ceapa, 3-4 catei de usturoi, rosii in bulion, o bucata verdeturi pentru iarna, ulei, bulion, pasta de ardei iute, sare, piper, patrunjel
Mod de preparare: se fierbe carnea pana devine moale si se scoate intr-un castron (daca se foloseste carne de pui nu este necesar sa se fiarna). Se pune putin ulei intr-o cratita in care se caleste ceapa taiata marunt si usturoiul presat si taiat felii. Se lasa sa se caleasca bine, se adauga pasta de ardei iute
dupa care se pune carnea si se prajeste putin.
Se amesteca, se pune o bucata din verdeturile conservate in toamana,
doua linguri de rosii in bulion
si un pahar bulion.
Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la fiert sub capac. Cand carnea este patrunsa de toate condimentele se toarna nautul scurs de zeama si se amesteca.
Daca este necesar se pune si zeama, astfel incat mancarea sa aiba sos.
Se mai lasa la foc mic cateva minute dupa care se stinge focul si se presara patrunjel tocat.
O mancare rapida care te scoate din impas atunci cand nu mai stii ce sa prepari, dar si sanatoasa, nautul fiind foarte bun mai ales daca ai probleme cu colesterolul.
Foarte buna mancarica asta!
Incercati si veti vedea :)
N-am mancat pana acum naut.. Trebuie sa-l incerc si eu! Va pup si va doresc un weekend minunat!
@Simona-nici eu nu am mancat pana acum, desi sotului meu ii plac chiftelutele si snitelele.
mmm, trebuie sa fie tare bun. foarte buna idee, mai ales ca mie imi place nautul mult. de la niste colegi indieni m-a apucat, ca ei fac multe mancaruri cu naut. mai ales cu pui si curry.