Jumari de porc

Da, stiu, nu am voie sa mananc grasimi :( si totusi din cand (foarte, foarte rar) am pofta de untura si jumari cu ceapa rosie sau hrean. De fapt niciodata nu am mancat foarte gras, asa ca-mi este usor sa trec pe langa ele cand le vad.

Se ia o jumatate de kilogram de bucati de slanina cu carnita (fleica din piept de porc), taiata bucati mari. Acasa se taie in bucati mai mici, se incinge o cratita de fonta, se pus bucatile de slanina, se acopera cu un capac si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Pe masura ce se topeste grasimea, bucatile se micsoreaza si devin aurii. Cand sunt gata se scot cu o spumiera in strecuratoare si se lasa sa se scurga de eventualele urme de grasime.

Se rastoarna intr-un bol si sa sareaza putin. Untura putin racita se toarna intr-o craticioara sau borcan.

Desi jumarile s-au imputinat, cantitatea de untura a este mica, asta pentru au destul de multa carnita. De preferinta jumarile se consuma reci (sau cel putin asa le mancam noi) cu o felie de paine de casa si putina ceapa rosie sau hrean. Sper ca v-am facut pofta.

Dna doctor, numai o bucatica [-X  Oricum din jumatate de kg de slanina a ramas un pumn de jumari….

 

5 comentarii la „Jumari de porc”

    1. @Claudia-imi pare dau daca te-am pus la munca :) Spor la treaba si sa-ti aduca Mos Nicolae tot ce-ti doresti :*

  1. Doamna Ghiocela, dv. vreti sa ma bagati in belele? Ce rau imi pare ca n-am voie jumari… dar de pofta tot iau o bucatica fara sa stie D-na doctor! Si chiar mai multe bucatele, ca doar nu mananc in fiecare zi iar, daca ma intreaba D-na doctor cum stau cu colesterolul, stiu eu ce o sa-i raspund.

    1. @Mihai-asa si eu, nu am voie dar acum o data pe an doua bucatele…..Luam Sortis si gata. O seara frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *