Ingrediente: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 2 linguri ulei, 2 linguri Inka, 1 lingurita praf de copt, esenta de rom sau cafea
Mod de preparare: se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea stralucitoare.
Galbenusurile se bat cu 2 linguri de ulei, se adaugam peste spuma de albusuri si se mixeaza usor.
La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si Inka
precum si esenta de rom sau cafea.
Se omogenizeaza, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. Se obtine o compozitie pufoasa,
care se toarna intr-o tava (eu am folosit de 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu,
pana incepe sa se rumeneste frumos, in jur de 15 minute. Se rastoarna blatul pe o alta bucata de hartie de copt presarata cu zahar tos si se scoate cu mare atentie hartie pe care s-a copt.
Se ruleaza cu atentie, cu hartie cu tot.
Se lasa cateva minute sa se racoreasca. Se desfasoara, se unge cu crema de ciocolata „Chocolate cream” (sau dulceata) in strat uniform si se ruleaza din nou.
Se pune pe un platou si se da la rece pentru cca 30 min. Se glazureaza cu ciocolata (se topeste pe bain marin o tableta de ciocolata cu lapte intr-o lingurita de frisca lichida, daca nu aveti frisca se pune o lingurita de ulei dupa ce ciocolata a fost topita) cu ajutorul unei pensule.
dupa care se lasa sa se intareasca. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit, inmoiat in apa calda.
Si pentru ca astazi este Sf Andrei, doresc tuturor sarbatoritilor La Multi Ani si le ofer o feliuta de rulada.
Pofta buna!
Ce bunatate de rulada ati facut!!!