Ingrediente:175 g de unt, 175 g de zahar, 175 g faina, 3 oua, o lingura de scortisoara, 2 mere potrivite, 2 linguri cu lapte, praf de copt, zahar vanilat, fulgi de migdale
Mod de preparare: untul se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat,
dupa care se incorporeaza ouala unul care unul si se mixeaza la viteza mica.
Cand compozitia este spuma se toarna laptele,
faina amestecata cu praful de copt, se amesteca la inceput cu spatula, dupa care se pune mixerul in functiune.
Se adauga scortisoara
si merele rase si stoarse. Daca compozitia este prea solida se adauga putin suc de la merele stoarse.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se presara fulgi de migdale
si se coace cca 30 min la foc moderat in cuptorul preancalzit.
Se scoate pe un platou, se lasa sa se raceasca dupa care se taie.
Este o prajitura ieftina si usor de facut dar foarte aromata si pufoasa.
Multumesc Alina pentru reteta.
Cu placere, mi se pare un gust deosebit. Eu cu siguranta o sa o repet in viitor constant.
O praji parfumata, rapida si delicioasa!!!
@Simona-chiar foarte buna
Delicioasa,mmmmmm :)
Mi’a iesit super bine, aveam asa niste emotii, ca eu nu prea le nimeresc, dar de data asta mi’a iesit, asa ca de Sf. Andrei. F buuna reteta!!
Mi’a iesit super bine, aveam asa niste emotii, ca eu nu prea le nimeresc, dar de data asta e ok asa ca de Sf. Andrei. F buuna reteta!!
@Catalina Andreea-chiar ma bucur ca ti-a reusit si-ti place. La multi ani de Sf Andrei.