Gris cu lapte si dulceata

Cred ca cel mai simplu desert facut vreodata este grisul cu lapte si totodata primul desert mancat de noi toti in copilarie. Binenteles fara imbunatatiri, dar oricum in esenta este la fel.

Ingrediente: 500 ml lapte, 3 linguri zahar, 60 g gris, esenta de vanilie

Mod de preparare: se fierbe laptele cu zaharul si cand da in clocot se reduce temperatura, se adauga grisul in ploaie si se amesteca continuu sa nu se prinda de cratita dar nici sa se formeze cocoloase. Cel mai bine sa se foloseasca o cratita cu fund dublu. Daca este prea moale se mai adauga gris, daca este prea lichid se mai adauga lapte. Este imposibil sa nu fie pe placul nostru. Cand este fiert, se da cratita deoparte, se pune in forme sau castronele umede si se da la rece.

Se serveste cu sirop, dulceata sau pudrat cu cacao…..fiecare dupa inspiratie sau dupa ce are in camara.

 

Cand sunteti in pana de idei, condimente sau timp, un gris cu lapte este foarte bun.

3 comentarii la „Gris cu lapte si dulceata”

  1. Piticii mei refuza mereu grisul cu lapte.:( Incerc data viitoare sa le prezint desertul in hartia de briose!
    Steluta,daca nu gasesti siropul de rodii, te rog sa mi spui.Cu mare drag ti l trimit eu!

    1. @Camelia-ce ma bucur ca ai venit pe blogul meu….Multumesc esti foarte draguta, o sa-ti spun daca nu gasesc prin zona. Te pup si-ti doresc noapte buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *