Chiftelute de post

Ingrediente: 100 g soia granule, 1 cartof mare, 2 linguri cu varf faina alba, 5 catei de usturoi, 3 linguri apa, 2 linguri ulei, sare, piper, 1/2 lingurita boia, pesmet, ulei pentru prajit

Mod de preparare: se fierbe soia in apa cu sare cca 30 min la foc mic. Atentie face spuma. Se scoate intr-o strecuratoare si se lasa la scurs dupa care se stoarce in mana si se pune intr-un castron. Se adauga faina, usturoiul dat prin presa, cartoful ras pe razatoarea cu ochiuri mici, sare, piper, boia dulce, ulei si apa.

Se amesteca toate ingredientele astfel incat compozitia sa fie bine legata.

Cu mana unda se formeaza chiftelute

care se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Cand prind „guleras” se intorc si se prajesc si pe partea cealalta.

Se scot pe hartie prosop sa se absoarba surplusului de ulei.

Se servesc cu sos picant, mustar, hrean sau langa o portie generoasa de cartofi…..

 

press de hombro

Distribuie pe:

10 comentarii la „Chiftelute de post”

    1. @Simona-nici eu nu sunt amatoare de soia, nici snitele, nici chiftele, dar am incercat, se pot manca, vorba sotului meu.

  1. Sunt super bune:P
    Eu fierb soia cu cuburi de legume,pun si boia in amestec si ceapa,frunze de patrunjel,.incercati sunt bune,si la snitele ,le fierb 15 minute in apa cu cuburi cu gust de carne,de obicei vita,si le las la scurs,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *