Ingrediente: 100 g soia granule, 1 cartof mare, 2 linguri cu varf faina alba, 5 catei de usturoi, 3 linguri apa, 2 linguri ulei, sare, piper, 1/2 lingurita boia, pesmet, ulei pentru prajit
Mod de preparare: se fierbe soia in apa cu sare cca 30 min la foc mic. Atentie face spuma. Se scoate intr-o strecuratoare si se lasa la scurs dupa care se stoarce in mana si se pune intr-un castron. Se adauga faina, usturoiul dat prin presa, cartoful ras pe razatoarea cu ochiuri mici, sare, piper, boia dulce, ulei si apa.
Se amesteca toate ingredientele astfel incat compozitia sa fie bine legata.
Cu mana unda se formeaza chiftelute
care se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
Cand prind „guleras” se intorc si se prajesc si pe partea cealalta.
Se scot pe hartie prosop sa se absoarba surplusului de ulei.
Se servesc cu sos picant, mustar, hrean sau langa o portie generoasa de cartofi…..
Tare bune cred ca sunt.. Nu stiu de ce am eu o retinere la soia.. dar tot as papa una!
@Simona-nici eu nu sunt amatoare de soia, nici snitele, nici chiftele, dar am incercat, se pot manca, vorba sotului meu.
…nu stiam expresia „cand prind guleras” ! Multe nu stiu! 10!
@mariana- :)
Sunt super bune:P
Eu fierb soia cu cuburi de legume,pun si boia in amestec si ceapa,frunze de patrunjel,.incercati sunt bune,si la snitele ,le fierb 15 minute in apa cu cuburi cu gust de carne,de obicei vita,si le las la scurs,
@Marinela-pentru snitele folosesc bucatile, se fierb in apa cu mirodenii.
DA Stelutza si eu la snitele folosesc bucatile,acuma depinde si ce fel de soia iei, nu toata sunt la fel;) si din cugle,asa le zic baietii mei la bucatelele mici, prepar o tocanitza care o combin cu ciuperci superrrr, niciodata nu ajunge :)
http://www.gospodini.ro/retete/retete-cu-legume/tocanite-sau-ciulama/tocanita-de-soia-cu-ciuperci-485.html
@Marinele-am notat, buna idee.
Cat de bine au iesit!!!Trebuie sa incerc si eu!!
Eu nu prea manac soia dar sotului meu i-au placut. Pentru el fac si snitele.