Ingrediente: 300 g carne vita rasol, 1 ceapa mare, 3 catei de usturoi, 1 ardei gras, 1 lingurita pasta ardei iute, un pahar cu vin, un pahar cu bulion, un pahar cu apa, sare, ulei, piper, frunza dafin
Mod de preparare: se spala bine si se curata carnea dupa care se portioneaza si se prajeste in 3 linguri de ulei incins.
Cand este prajita se scoate intr-un castron
si in uleiul ramas se caleste ceapa tocata julien.
Cand ceapa devine lucioasa se adauga carnea, se amesteca, se pune usturoiul presat cu cutitul si taiat fin, ardeiul si pasta de ardei. Se toarna apa si vinul, se pun foile de dafin, se acopera cu capac si se lasa la fiert la foc mic cca 1 ora, pana carnea este moale.
Cand carnea este fiarta se toarna bulionul, se condimenteaza dupa preferinta, se mai lasa la foc mic 25-30 min sa sa patrunda aromele.
Tocanita se serveste cu mamaliguta, cartofi sau paste fainoase. Am gasit la un magazin local paste foarte bune, de toate formele si foarte convenabil ca si pret.