Cartofi la cuptor, cu bacon si ciuperci

Ingrediente: 8-9 cartofi in functie de marime, 200 g ciuperci, 200 g bacon, 2 oua, putin unt, 300 g cascaval, ulei, smantana, sare si piper.

Mod de preparare: cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie felii. Baconul se taie felii si se caleste in putin ulei (am avut si putin carnat) pana devine crocant. Se scot intr-un castron. Ciupercile (am avut piciorusele de la 1 kg de champignon) se taie marunt si se calesc in uleiul lasat de bacon. Cand apa lasata de ciuperci scade, se scot intr-un castron. Acum incepem montarea. Un vas pentru cuptor se unge cu ulei (am folosit ulei din samburi de struguri), se aseaza un strat de cartofi,

un strat de ciuperci calite

si bacon prajit,

cascaval dat pe razatoare,

alt rand cu cartofi,

din nou cascaval ras.

Peste se toarna ouale batute cu furculita,

se asterne un alt strat generos de cascaval

si cateva bucatele de unt.

Se introduce vasul in cuptorul incalzit inainte si se lasa acolo pana se rumeneste.

 

Se portioneaza si se serveste cu smantana sau cu muraturi.

Nu stiu de ce a iesit asa rosiatica fotografia. Oare de le reglarea aparatului foto sau ….de la varza rosie  :))

Distribuie pe:

Un gând despre „Cartofi la cuptor, cu bacon si ciuperci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *