Tortul este preparat asemanator cu cel de ciocolata.
Pentru blat: 3 oua, 3 linguri zahar, 2 linguri ulei, 4 linguri nuca macinata, 3 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, esenta de rom
Mod de preparare blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se incorporeaza pe rand galbenusurile, uleiul si esenta de rom. In final de adauga faina amestecata cu praful de copt si nuca si se incorporeaza usor cu spatula sau lingura de lemn.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de tort (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 2.
Ingrediente crema de nuca: 250 g margarina Rama Maestro, 200 g zahar pudra vanilat, 2 linguri cacao, 2 linguri nuca macinata, 50 ml rom
Mod de preparare: Se topeste margarina partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste, urmat de cacao si nuca macinata si la sfarsit romul. Se introduce in frigider pentru 30 min.
Se insiropeaza blatul si se umple cu crema de nuca, se imbraca tot cu crema si se orneaza dupa preferinta. Eu am pus trandafirasi din ciocolata.
Usor de facut, gustos si aromat. Nu am sectiune, tortul a luat drumul Parangului, unde a fost mancat de copii.
Sigur il fac de Craciun.Am totusi o intrebare:pot sa pun mai multa nuca in crema?Multumesc!
@Claudia-da si reduci cantitatea de cacao. Vezi pe moment.