Ingrediente pentru sos: 3-4 mere, o bucata de unt (cca 50 g), 2 linguri smanatana, sare, piper, marar proaspat.
Mod de preparare sos: se curata, taie felii merele si se calesc in unt. Se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se prinda merele de cratita.
Merele lasa putina zeama, dar cand aceasta a scazut se adauga putina supa (in care a fiert carnea de vita), se condimenteaza su se lasa sub capac pana merele sunt moi.
Intr-un castron se pune smantana, se dilueaza cu supa si se toarna incet peste sosul de mere. Se mai lasa putin la foc mic, se amesteca iar la final se pune marar verde tocat fin.
Mod de preparare carne: intr-o cratita se caleste o ceapa mare taiata julien, se adauga carnea de vita (fiarta in supa) si se lasa acolo pana ceapa este suficient de caramelizata. Se adauga un polonic de supa, se condimenteaza si se fierbe cca 10 min. sub capac. In sosul format de pun cartofi fierti si taiati dupa preferinta, se condimenteaza cu sare, piper si putina boia si se lasa sa se inabuse, la sfarsit se presara cu patrunjel tocat.
Se combina cele trei elemente si rezulta un preparat gustos si aromat.
Pofta buna!
O portie n-as refuza!!!
Va pup.
Va pup