Nu prea ma pricep eu la decoratiuni, dar am vazut pe Fb si pe urma la Vio pe blog un mod de a face frunze din ciocolata care mi s-a parut destul de simplu ca sa-mi fac curaj si sa trec la „fabricare”. Din prima nu mi-au reusit foarte bine, dar sigur urmatoarele vor fi mai frumoase. O sa incerc si cu alt fel de frunze poate cu nervurile mai proeminente.
Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie de la Kaufland, frunze de trandafir japonez, pensula
Mod de preparare: Se rupe ciocolata bucatele si se o pune intr-o craticioara peste un vas cu apa clocotita astfel incat fundul acesteia sa nu atinga apa. Se amesteca pana se topeste si omogenizeaza. Pe tot timpul operatiunii se tine ciocolata deasupra vasului cu apa clocotita ca sa nu se intareasca.
Frunzele se spala si se usuca. Se pune hartie de copt pe planseta de lucru. Cu o lingurita se ia din ciocolata topita si se pune pe dosul frunzei. Se intinde pe toata suprafata frunzei cu o pensula. Stratul nu trebuie sa fie foarte gros ( eu am uns frunzele cu un strat subtire si cand ciocolata s-a intarit le-am mai uns o data).
Se termina toate frunzele si se da la rece pentru cel putin 30 minute. Se scot frunzele de la rece si se desfac cu foarte mare mare atentie astfel incat frunza sa nu se rupa, sunt foarte fragile.
Se pastreaza la frigider pana la folosire. Eu am ornat cu ele un tort.
Nici eu nu ma pricep sau mai bine spus n-am rabdare sa ornez torturi, iar ideea cu frunzulite de ciocolata mi-a placut de cand le-am vazut. Data viitoare voi incerca si eu sa le fac ca-s tare de efect!
Va pup