Checul aperitiv are mare trecere la noi. În plus se folosesc ingrediente la îndemnă, tot felul de „resturi” de prin frigider. Din aceeași compoziție se pot face și brioșe. Ambele se servesc simple sau cu ketchup dulce sau iute după preferință.
Ingrediente: 100 g faina, 3 oua, 100 g masline negre si verzi, 200 g salam si carnat, 70 g telemea de vaci, 100 ml lapte, 1/2 ardei rosu, 2 linguri de ulei, 50 g cascaval, 1/2 plic cu praf de copt, sare si piper dupa gust
Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza ouale, se adauga laptele si telemeaua data pe razatoarea mica si se omogenizeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de ou cu o spatula prin miscari usoare.
Peste compozitia rezultata se pun maslinele feliate, salamul si carnatul cubulete, ardeiul rosu taiat marunt
cascavalul ras, sarea, uleiul si piper dupa gust.
Se amesteca incet pana se incorporeaza toate ingredientele.
Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se unge cu putin ou batut, pentru culoare.
Se coace la foc mediu pana devine aurie si trece testul cu scobitoarea.
Se lasa putin sa se raceasca dupa care se scoate din tava
si se feliaza.
Un aperitiv cu de toate care se poate servi atat cald cat si rece, este excelent.
arata super ,sper sa fie si bun
@pop-cu siguranță, aștept impresii.
Il fac de multe ori la diverse ocazii .Eu pun și putina smantana asa o linguriță, doua pentru ca ii schimba gustul ,adica în mai bun .Normal pun și o linguriță de faina în plus ,dar totul asa dupa ochi , iar umplutura poate fi cu tot ce preferi ,însă păstrate cat de cat cantitatile. Gustos ,o reteta si pentru începătoare intr-ale gătitului!
@Emanuela-da, și eu fac cu orice….Găsești la mine pe blog și alte rețete.
cate grade si timp se coace? asta nu scrie….
@Diana-„Se coace la foc mediu pana devine aurie si trece testul cu scobitoarea” Eu nu am cuptor cu grade de temperatură. Probabil undeva pe le 180 de grade.
Exact. Poate fi făcut în loc de drob,de exemplu.
Wow