Am vazut intr-o seara pe Tv Paprika aceasta reteta si m-am grabit s-o fac, gandindu-ma cat este de aromata si mai ales usor de facut. Acolo se numeau „Inimioare pentru mama” fiind putin tuguiate si facute de ziua mamei, dar eu le numesc „Ochelari cu scortisoara”, asa arata.
Ingrediente: aluat foietaj 400 g, 5 linguri zahar brun, 2 lingurite scortisoara (cat de dulce si aromat se doreste)
Mod de preparare: se dezgheata aluatul la temperatura camerei. Se amesteca intr-un castron zaharul cu scortisoara. Se presara pe planseta zahar cu scortisoara, se pune aluatul, se presara si peste el zahar cu scortisoara. Se intinde cu sucitorul pana se obtine un blat dreptunghiular.
Din cand in cand ca sa nu se lipeasca de planseta se presara zahar cu scortisoara atat pe planseta cat si peste aluat. Cand aluatul este suficient de intins, sa aiba o grosime de cca 3-5 mil,
se incepe rularea pe latura mare din ambele parti, care se vor intalni la mijloc.
Se strange bine intr-o folie alimentara si se pune la frigider pentru 1-2 ore,
dupa care se scoate, se elimina folia si se taie felii de 2 cm
care se aseaza in tava pe hartie de copt.
Se ung „ochelarii” cu galbenus si se coc la foc potrivit in cuptorul preancalzit.
Nici nu stiti ce mireasma este in casa cand se coc „ochelarii” :) zahar caramelizat, scortisoara…
Imi imaginez cum mirosea in bucatarie… Fur si eu unu si promit ca le vi incerca! :)
Va pup
Pupici Bebitule :*