Prajitura cu biscuiti si mere

Ingrediente: 800 g mere, 150 g zahar, 250 g biscuiti Petit Beurre, 300 ml apa, 2 plicuri de budinca caramel sau vanilie-dupa preferinta, o lingurita scortisoara, 200 g ciocolata pentru decor (una simpla si una cu alune), o lingura ulei

Mod de preparare: Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza un strat de biscuitii.

Se curata, se feliaza merele si se calesc cu zaharul si scortisoara. Se adauga 250 ml apa si se lasa merele sub capac (la nevoie se mai adauga apa-in functie de cat de zemoase sunt merele). Dupa cca 20 min se toarna budinca dizolvata in 50 ml apa.

Se amesteca energic si se toarna compozitia peste stratul de biscuiti.

Imediat se aseaza alt strat de biscuiti in aceeasi ordine la stratul de la baza (am omis sa fac poza ;) . Se topeste ciocolata, se adauga uleiul se amesteca pentru omogenizare si se toarna peste ultimul strat de biscuiti. Se lasa sa se raceasca prajitura dupa care se taie pe urma biscuitilor.

 

Se poate decora cu frisca.

5 comentarii la „Prajitura cu biscuiti si mere”

    1. Anditzule, nu stiu ce sa spun, la mine s-au inmuiat suficient de la mere….Sa nu se faca „papa”……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *