Ingrediente: 800 g mere, 150 g zahar, 250 g biscuiti Petit Beurre, 300 ml apa, 2 plicuri de budinca caramel sau vanilie-dupa preferinta, o lingurita scortisoara, 200 g ciocolata pentru decor (una simpla si una cu alune), o lingura ulei
Mod de preparare: Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza un strat de biscuitii.
Se curata, se feliaza merele si se calesc cu zaharul si scortisoara. Se adauga 250 ml apa si se lasa merele sub capac (la nevoie se mai adauga apa-in functie de cat de zemoase sunt merele). Dupa cca 20 min se toarna budinca dizolvata in 50 ml apa.
Se amesteca energic si se toarna compozitia peste stratul de biscuiti.
Imediat se aseaza alt strat de biscuiti in aceeasi ordine la stratul de la baza (am omis sa fac poza ;) . Se topeste ciocolata, se adauga uleiul se amesteca pentru omogenizare si se toarna peste ultimul strat de biscuiti. Se lasa sa se raceasca prajitura dupa care se taie pe urma biscuitilor.
Se poate decora cu frisca.
Placeee … usor si bun . Cu siguranta o voi testa .
Zi frumoasa , Steluta !
Multumesc si tie la fel.
crezi ca se inmoaie prea mult prajitura daca insiropez biscuitii in suc de mere inainte?
Anditzule, nu stiu ce sa spun, la mine s-au inmuiat suficient de la mere….Sa nu se faca „papa”……
Tare buna trebuie sa fie… Am salvat reteta! Pupici