Ingrediente pentru aluat: 2 oua, 10 g drojdie uscata, 100 g zahar, 200 ml lapte, 60 g unt, 550 g faina, 1/2 lingurita sare, 1 plic zahar cu aroma de lamaie
Ingrediente pentru umplutura: 200 g nuca si migdale macinate, 4 linguri cacao, 125 g zahar, esenta de rom, lapte (pentru a obtine consistenta dorita)
Mod de preparare umplutura: Nuca si migdalele macinate se amesteca cu zaharul, cacao, esenta de rom.
Se pune lapte pana se obtine consistenta dorita.
Mod de preparare aluat: Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina.
Se amesteca si se lasa la loc caldut pana se umfla si apara basicute la suprafata.
Intr-un castron se pune faina, se face o adancitura la mijloc in care se adauga maiaua, ouale, restul de zahar, untul topit si racit, zaharul cu aroma de lamaie, laptele ramas.
Se inglobeaza toate ingredientele cu o lingura dupa care se framanta pana se obtine un aluat elastic.
Se acopera castronul cu folie si prosop si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.
Se scoate aluatul pe planseta usor infainata, se mai framanta putin si se imparte in doua bucati.
Prima bucata se intinde cu sucitorul intr-o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime si se taie in 8 triunghiuri.
Pe baza mare a triunghiului se pune o lingura de umplutura, apoi se ruleaza, formand cornurile care se pun in tava acoperita cu hartie de copt.
Se lasa la loc caldut vreo 15-20 de minute, se ung cu ou batut si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Din a doua „bila” se fac melcisori. Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, se unge cu crema de nuca si migdale
se ruleaza pe latura mare si se taie bucati care se pun intr-o forma rotunda, se lasat sa creasca (pana se scot cornurile),
se ung cu ou batut si se coc cca 30 min, pana devin rumeni si frumosi (au iesit 14 melcisori, 7 in forma si 7 in tava).
Atat cornurile cat si melcisorii sunt pufosi si deliciosi, au un singur defect, nu stau in farfurie :) Inspiratia este din reteta postata de Miha care pregateste „Dulciuri fel de fel”. Multumesc Miha ;;)
Ce pufosenii!!! Fur si eu unu! Pupici
@Simona-te servesc cu mare drag. Sunt chiar foarte bune. Un aluat cu care se lucreaza bine.
Wow.. cat de bine arata… si ce merg la cafeluta pe care tocmai o am langa mine!… Te pup Ghiocel… si imi pare rau ca nu am mai avut timp sa intru sa mai vorbim… Foarte ocupata!… Ce sa fac… Dar de uitat nu v-am uitat!… Week-end placut!…
@FELIS-ma bucur sa stiu ca esti bine. Te cred ca esti ocupata la munca, asta este. Ai grija de tine :*
i-am facut ieri. sunt fooooarte buni. multumesc!
@andreea-ma bucur daca ti-au placut. Si la noi au disparut intr-o secunda. Te pup.