Snitele „turnate” din dovlecel

Ingrediente: un dovlecel (cca 500 g ras si stors), 2 oua, faina, sare, piper, usturoi, ulei

Mod de preparare: se curata dovlecelul, se elimina seminte cu o lingurita si se da pe razatoarea mare. Se sareaza si se lasa sa stea cateva minute dupa care se stoarce bine pentru eliminarea apei.

Se adauga un ou, usturoiul dat prin presa si faina, se amesteca

se mai adauga un ou, sare si piper

si faina astfel incat sa se obtina o compozitia compacta,

nici prea tare nici prea moale (ouale si faina se adauga treptat pentru a controla consistenta compozitiei). Se gusta si la nevoie se mai adauga sare si piper.

Se pune ulei la incins, se ia cu lingura din compozitie si se toarna in uleiul incins.

Se prajesc „snitelele” pe ambele parti dupa care se scot pe hartie absorbanta sa se elimine excesul de ulei.

Se servesc cu sos picant de rosii, sos de usturoi sau muraturi, alaturi de o portie generoasa de cartofi prajiti :)

 Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *