Am vazut ca reteta de „Gogosari in otet” este foarte cautata pe Ghiocel07, asa ca o preiau si aici. Inca mai sunt gogosari la piata si poate aveti chef de munca la sfarsit de saptamana. Muratura este buna si degustata de multe ori la prietena mea Aurica, cu care am lucrat o buna bucata de vreme…..
Ingrediente: 2 kg gogosari proaspeti, 500 ml otet, 1 litru apa, 1,5 linguri sare, 1,5 linguri zahar, 2 foi de dafin, 2 frunze de telina, 1 pastila de aspirina zdrobita, boabe de piper, hrean (pentru cantitati mai mari faceti multiplicarea)
Mod de preparare: gogosarii se spala si se taie felii. Dupa ce au fost taiati, nu se mai spala sa nu intre apa in ei. Otetul, apa, zaharul, sarea, aspirina si aromele se fierb in clocot, apoi gogosarii se oparesc, pana se schimba culoarea si se pun direct in borcan fara sa se preseze. Dupa ce s-au pus gogosarii se toarna lichidul in care au fiert. Printre gogosari se pun felii de hrean. Se leaga cu celofan dublu sau se capseaza cu capace speciale. Gogosarii nu vor fermenta si nu vor fi prea acrii.
Dupa reteta asta pune si mama.. Sunt absolut deliciosi!!!