Revin cu reteta de “Pate de ficat” primita de la o prietena draga mie. Pateul este bun si fara E-uri. Iata reteta:
Ingrediente: o caserola de ficat de pui, o ceapa mare alba, un pachet de unt (clasic), sare, piper si mustar.
Mod de preparare: Se caleste ceapa taiata pestisori. Se spala ficateii si se curata de grasine si pielite, se scurg de apa si se pun in cratita peste ceapa. Se caleste inabusit fara a pune apa amestecandu-se din cand in cand, ca sa nu se prinda de cratita. Cand este suficient de patruns si a scazut zeama din cratita, se rastoarna intr-un vas si se mixeaza. Se adauga untul taiat bucatele (untul atunci scos din frigider), se mixeaza in continuare, se condimenteaza cu sare, piper si mustar. Consistenta este destul de moale, dar nu va faceti probleme. Se pune in caserola cu capac si se introduce in frigider. A doua zi este numai buna se servit. Pofta buna!
Cat de bine arata pate-ul!! Voi face si eu. Ce cantitate de mustar sa pun?
Draga Erika, pui mustar dupa gust. Eu am pus putin picant.
Multumesc. As pune si picant, imi place, dar copii nu vor manca.
Delicios de bun si se face in 2 timpi si 2 miscari .