Am luat acum cateva zile doua pachete cu branza de vaci care trebuiau folosite cat mai repede. Miha mi-a venit in ajutor cu o reteta noua de papanasi. De obicei fac papanasi fierti sau cu mot, dar merita incercata aceasta varianta, arata bine si sigur sunt si buni. Mutumesc Miha.
Ingrediente: 500 g branza de vaci bine scursa, 2 oua, 2 linguri zahar, 1 pachet zahar vanilat , 75 g faina, 1 praf de sare, 1/4 lingurita praf de copt
Mod de preparare: se pune branza intr-un castron, se adauga zaharul, ouale batute cu putina sare, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine cu o furculita, pana se omogenizeaza compozitia. Se obtine o compozitie legata, care se dezlipeste de castron.
Daca compozitia este prea moale se mai adauga putina faina. Se ia cu lingura din compozitie, se tavaleste prin faina formandu-se o bila, se pune pe planseta infainata si se aplatizeaza cu mana.
Se pune putin ulei pe fundul unei tigai si se prajesc
pe ambele parti.
Se scot pe hartie absorbanta si se servesc dupa preferinta.
Cu dulceata sau
pudrate cu zahar.
Papanasii au fost foarte buni, multumesc Miha inca o data.
Ce frumosi si gustosi sunt!!!