Cautam sa fac biscuiti sau fursecuri, asa ca am apelat la blogul Laurei ca de obicei. Toate retetele ei sunt foarte bune si-mi reusesc intotdeauna. Parca mi-a ghicit gandurile si a postat o reteta noua care mi-a placut cum suna.
Ingrediente 50 fursecuri: 200 g faina, 150 g amidon porumb, 100 g zahar pudra, 250 g unt rece, esenta de vanilie
Ingrediente umplutura: 50 g fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare aluat: intr-un castron se pune faina, amestecata cu amidonul iar in centrul ei se adauga untul taiat in bucatele, zaharul pudra si vanilia. Se framanta in castron si pe urma pe planseta pana cand se obtine un aluat compact. Se impacheteaza in folie si se tine in frigider, timp in care se pregateste umplutura.
Mod de preparare umplutura: se pun fulgii de cocos intr-o tigaie teflonata neunsa, pe foc mic.
Se prajesc fulgii 2-3 minute amestecand continuu. Cand fulgii s-au rumenit putin si au capatat o culoare usor galbuie, se stinge focul si se lasa sa se raceasca.
Preparare fursecuri: se scoate aluatul din frigider si se aseaza pe planul de lucru pudrat cu faina si se intinde pana se obtine o foaie de cca 0,3 cm grosime, se decupeaza cu ajutorul unei forme rotunde.
In centrul fiecarui cerculet se pune cate o lingurita din umplutura rece.
Se strang cu grija capetele cerculetelor si se formeaza bilute care se aseaza in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit, la temperatura medie pentru cca 10-15 minute. Fursecurile nu trebuie sa fie prea prajite. Daca se rumenesc, se vor intari dupa racire. Se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se muta pe un gratar sa se raceasca complet.
Reteta originala este cu glazura de lamaie, dar eu trebuia sa le transport asa ca am recurs la o glazura bicolora de la Dr Oetker. Se pun fursecurile pe o farfurie sau platou lucios si se glazureaza cu ciocolata din plic.
Se lasa sa se intareasca glazura dupa care se transfera pe alta farfurie sau se ambaleaza si se ofera cadou.
Multumesc Laura A.
Si eu o urmaresc pe Laura.. si-mi place tot ce face! :)
Tare frumoase sunt fursecurile astea.. pe care neaparat trebuie sa le fac!
Pup cu drag
vai ce apetisante arata.Spune-mi te rog cum se prepara glazura din plic?Ori e preparata gata ca am vazut eu ceva dar nu m-am uitat bine la pachetele.
@maria-este gata preparata, se pune plicul in apa fierbinte pana cand se topeste ciocolata, tai un colt si decorezi.