Nu fac bulion desi-mi place si folosesc la gatit. Chiar nu este complicat pentru ca se gaseste presa pentru stors rosiile, dar in camara este cald si pana se face frig afara probabil ca bulionul meu ar fi o combinatie foarte reusita de otet-bulion.
Cum aveam rosii foarte frumoase de gradina dar destul de moi pentru a le mai tine cateva zile, le-am spalat, taiat, curatat de pielite si cu ele am umplut doua pungi „la metru”, le-am innodat la capat si le-am pus la congelator. La iarna tai bucati din aceste „baghete” si folosesc rosiile la ciorba sau tocanita, fara a decongela restul.
Asa o sa am rosii proaspete. O idee buna chiar daca nu aveti astfel de pungi.
…practic!
Am pus si eu rosii cherry din gradina soacrei :) Si eu congelez tot ce prind (am pus ardei tocat, marar, patrunjel, leustean, telina frunze, dovlecel, fasole verde, mure, zmeura, cirese), dar rosii tocate nu am pus inca! Sar`mana de pont!
@Simona-si eu as congela de toate dar cele doua rafturi din combina nu-mi permit. Asa putin din fiecare merge.
Am pus si eu dar in pungi mai mari. Sunt mai dificil de „manevrat”.
De unde ai luat pungutele la metru? Sunt foarte OK.
Mi-ar place sa le folosesc si eu.
Succes in continuare la conserve minunate !
@cristina-pungile le am de ani multi de la o prietena. Nu stiu sa se gaseasca in comert, sunt chiar foarte bune si practice.
Iti multumesc pentru raspuns. O sa incerc sa improvizez….
@Cristina-cred ca merge cu un aparat de lipit pungi….
Buna!
Imi permit si eu un comentariu: in cazul in care nu aveti pungi asa mici/ inguste, puteti pune rosiile tocate in tavitele pentru cuburi de gheata. Dupa ce ingheata, le scoateti si apoi le puneti in pungi de sandisuri, iar la iarna adaugati in mancare cate cuburi aveti nevoie.
@Corina-bine ai venit in bucataria mea. Buna ideea, te astept si cu altele. Toate cele bune.