Ingrediente aluat: 400 g faina, 1 ou, 200 ml lapte, 50 ml ulei, 1 lingura zahar, 1 plic drojdie uscata, un varf cutit de sare
Ingrediente umplutura: 275 g branza proaspata de vaci, 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1-2 oua, stafide
Mod de preparare aluat: se pune faina intr-un castron, se amesteca cu drojdia, zaharul si sarea. Se face o gropita in centru, se adauga oul batut, laptele si uleiul, se incorporeaza cu o lingura dupa care se scoate aluatul pe planseta si se framanta rezultand un aluat elastic care se lasa la crescut, timp in care se face umplutura.
Mod de preparare umplutura: branza se marunteste cu furculita, se adauga ouale, zaharul si zaharul vanilat si se face o compozitie omogena. Daca este prea moale se poate adauga putin gris.
Dupa ce aluatul a crescut
se formeaza un sul care se portioneaza cu cutitul
si se fac bilute
care se intind rotund (sau in lung),
se taie in doua pe diagonala, se pune pe fiecare din compozitia de branza si se impacheteaza sub forma de pachetel (am sarit operatiunea in fotografie). Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se lasa sa se odihneasca cca 10 min.
Se ung cu ou batut si se coc in cuptorul preancalzit la temperatura medie pana sunt rumene si frumoase.
Super bune trebuie sa fie!!
Frumusele foc pachetelele cu branza!!!