Cum vara si caldura inca persista, ce este mai reconfortant decat o salata de rosii. Au aparut in piata adevaratele rosii romanesti de gradina, cam scumpicele ce-i drept, dar decat cele de sera sau crescute fortat, bine si asa. Eu am o mare dilema, cosurile cu rosii zac pe tarabe si pretul este acelasi in fiecare zi.
Vanzatorii (ca numai tarani nu sunt) mai bine le arunca in final decat sa le vanda repede si in stare proapata. Dar asta e!
Cum am venit de la piata am spalat doua rosii mari si zemoase, le-am taiat bucatele, am maruntit putina telemea, am „defrisat” o ramurica de cimbru, am stropit cu ulei de masline si presarat piper proaspat macinat. Servita cu Crispbread sau simpla, un deliciu la micul dejun.
Merita repetata, macar pana mai sunt rosii adevarate….
Chiar acum ma duc sa-mi fac una dar fara branza si cu paine calda, facuta de mami!
…am facut-o, am si mancat-o jumatate, dar sunt uimita de aspect. La mine farfuria este plina de suc, de la cele doua rosii potrivit de mari, pe care le-am pus…Rosii rupte in vrej!
@mariana-sa-ti fie de bine.
Ce mult imi mai place si mie salata asta… Dar eu mai pun si-o ceapa mica rosie :)
Pup
@Simona-pe vremuri puneam si eu, acum nu prea mai pot manca ceapa. Cand este cazul o inlocuiesc cu usturoi….