Ingrediente: 3 oua, 250 g faina, 350 ml apa minerala, 1 lingurita sare, 1/2 plic praf de copt, prune taiate, o mana de stafide si curmale
Mod de preparare: Se pun toate ingredientele (mai putin fructele) intr-un bol adanc si se mixeaza la putere maxima cateva minute.
Se la lasa sa se odihneasca aluatul pana pregatim fructele. Se scoate samburele de la prune si se taie in bucatele, stafidele de tin putin in apa calda cu rom, curmalele se maruntesc
Cu un polonic mic se pune din compozitie, in tigaia incinsa si unsa cu ulei – niciodata nu-mi reusesc rotunde :(
Cand incep sa faca basicute inseamna ca sunt prajite pe o parte si se intorc. Se prajesc cateva secunde pe ambele parti. Daca aluatul se ingroasa se mai adauga apa minerala.
Numarul clatitelor depinde de marimea lor.
Se servesc cu zahar pudra aromat cu vanilie.
Ce bune trebuie sa fie. Nu te necaji ca nu-ti iasa rotunde, eu zic ca arata mai bine asa decat sa fie foarte regulate ;)
@strumfa bucatareste-Rodicuto, esti o draguta. Oricum s-au terminat…..
o combinatie interesanta! prunele dau un parfum de te topesti! arata f bine!
Ce bune si frumoase sunt!! Mie imi plac si.. ne-rotunde asa :)
Pupici dulci