Orez cu pere caramelizate

Un desert usor de facut dar si de mancat ­čÖé

Ingrediente: 1 cana cu orez, 3 cani cu lapte, esenta de vanilie, 3-4 pere, 5 linguri de zahar, scortisoara

Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu 3 linguri de zahar si orezul foarte bine spalat.

Se adauga si esenta de vanilie. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda de cratita.

Perele se curata de coaja, se taie bucatele, se pun in cratita, se adauga 2 linguri de zahar si putina scortisoara pudra

si se caramelizeaza pana se inmoaie.

 

Cand orezul este fiert,

se ia cratita de pe foc si se incepe montarea desertului.

In pahare sau boluri de sticla se pune o lingura mare de orez fiert, peste el o lingura de pere caramelizate, peste care din nou orez fiert in lapte.

Se decoreaza cu pere caramelizate si se toarna deasupra din siropul aromat cu scortisoara. Se pot folosi orice fel de fructe, desertul este la fel de bun si aromat.

Distribuie pe:

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *