Ingrediente blat: 250 g faina, 120 g unt, un ou, 50 g zahar, putina drojdie si scortisoara
Mod de preparare blat: se framanta ingredientele de mai sus rezultand un aluat elastic care se lasa la odihnit cca o ora.
Ingrediente umplutura: un pahar cu smantana, o lingura de faina, putina sare, 2 linguri cu varf de zahar vaniliat, 2 albusuri de oua
Mod de preparare umplutura: se amesteca bine smantana cu faina sa nu se faca cocoloase, se adauga zaharul si se adauga spuma din cele 2 albusuri
Mod de asamblare: se intinde aluatul de grosimea unui deget, se pune in tava.
Peste aluat se pune umplutura si
peste umplutura se aseaza jumatati de prune.
Se presara putina scortisoara si se coace in cuptorul preancalzit la temperatura medie pana devine aurie deasupra.
Multumesc Iudita pentru reteta…..
O prajitura gustoasa, aromata, ieftina cu fructe de sezon.