Tochitura cu mamaliguta

Mi-am adus aminte de un preparat pe care-l mancam in studentie la unul din restaurantele care serveau pe baza de abonament elevii si studentii. Ce vremuri….

Ingrediente: carne de porc (gulas) si pui (piept), carnat proaspat afumat, usturoi, ulei, pasta de rosii, 1/2 pahar de vin, condimente (cimbru, sare, piper, foaie de dafin)

Mod de preparare: se taie bucatele carnea de porc si pieptul de pui si se calesc in ulei incins amestecandu-se din cand in cand sa nu se prinda de cratita.

Cand carnea si-a schimbat culoarea se adauga si carnatul taiat felii, usturoiul feliat si se condimenteaza.

Pasta de rosii diluata cu apa se toarna peste carne, se lasa sa fiarba sub capac.

La final se pune vinul si foaia de dafin, se mai lasa pana carnea este fiarta si vinul s-a evaporat.

Se serveste cu mamaliguta si ou ochi deasupra.

 

Pofta buna!

5 comentarii la „Tochitura cu mamaliguta”

  1. Tocmai am fost la nutritionist si nici nu se pune pb de asa ceva:((. Cred ca pe perioada in care trebuie sa ma duc lunar la nutritionist ma dezabonez de la tine :D. Tentatia e prea mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *