Ingrediente: 250 g fasole verde, 2 catei de usturoi, un galbenus de ou, ulei, lamaie, patrunjel, sare, piper
Mod de preparare: se curata, spala si fierbe fasolea in apa clocotita sarata. Se scoate intr-o strecuratoare si se trece un jet de apa rece peste ea. Daca este fasole lata se taie pe lungime. Din usturoi se face „maioneza” (Se taie marunt usturoiul, se presara sare grunjoasa, se preseaza cu lama cutitului, se pune intr-un castronel, se adauga un galbenus de ou,
se amesteca, se pune ulei putin cate putin si se amesteca ca si la maioneza. La final de stoarce lamaie).
Peste fasolea racita se toarna „maioneza” din usturoi si patrunjelul tocat.
Se amesteca usor, se condimenteaza cu sare si piper si se tine la rece pana la servire.
Cine nu suporta usturoiul poate adauga ceapa tocata foarte marunt si maioneza obisnuita.