Ingredientele: 150 g afine, 125 g unt, 150 g zahar tos, 2 oua, 300 g faina, 250 g iaurt de fructe, o lingurita de praf de copt, zahar vanilat, coaja de lamaie, fulgi de migdale pentru crusta
Mod de preparare: Se mixeaza untul moale cu zaharul, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Se adauga ouale, se mixeaza in continuare,
se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt,
alternand cu iaurtul.
Se amesteca pana ce compozitia este legata. Se adauga afinele si se incorporeaza amestecand usor cu lingura de lemn.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra se presara fulgi de migdale.
Prajitura se coace cca 40-50 minute la foc potrivit. Este gata cand trece testul cu scobitaorea.
Daca culoarea la suprafata este aramie, insa interiorul nu este copt, se acopera tava cu folie de aluminiu si se mai lasa la copt.
Dupa racirea completa se pudreaza cu zahar farin.
Sursa de inspiratie pentru aceasta prajitura.