Ingrediente mousse: 1 pepene galben (1,200 kg de pulpa), 2 linguri zeama de lamaie, 3 pliculete gelatina Dr. Qetker, 150 ml apa pentru dizolvat gelatina, 250 ml frisca Creme Patisserie
Mod de preparare mousse: am avut un pepene galben, din pacate nu din cel folosit de Sara (putin necacios, de culoare frumoasa galbena). Se curata pepenele de coaja si samburi, se taie felii si apoi cuburi. A rezultat 1,200 kg de pulpa. Cuburile se paseaza intr-un blender (eu am folosit un tocator) si in piureul obtinut se adauga zeama de lamaie si zahar (am adaugat cca 75 g zahar, pepenele nu a fost prea dulce).
Se inmoaie gelatina in apa rece pentru 10 minute, dupa care se dizolva pe foc mic.
Cand e gata se amesteca cu cateva linguri de piure de pepene, iar apoi se incorporeaza in tot piureul.
Separat se bate bine si frisca, se amesteca cu piureul de pepene si se da la rece pentru 10 de minute, nu mai mult ca se prinde de la gelatina.
Se pregatesc formele in care se asambleaza tortuletele. Se captuseste fiecare forma cu folie alimentara, se toarna in fiecare un sfert din crema, se pune un rand de piscoturi, alt rand de crema si se termina cu un rand de piscoturi. Se inchide forma cu marginile de folie si se da la rece pana a doua zi.
Inainte de servire se rastoarna pe un platou, partea de jos fiind cea cu piscot si deasupra mousse de pepene.
Moussul este inspirat dintr-o reteta a Sarei. Nu a reusit intocmai pentru ca pepenele nu a fost din cel indicat, iar cum pasatul nu este facut in blender, au ramas bucatele prin crema. Poate nici frisca nu s-a batut prea tare. Oricum a fost gustos.
Ce frumos arata.Cu siguranta este super bun,mai ales daca se simt si bucatele de pepene prin crema.
O zi buna!
@DiaMar-multumesc, da la gust a fost foarte bun.
Ce bun si parfumat trebuie sa fie,,, eu ador pepenele galben. Pup!