Cartofi frantuzesti

Cu caldura asta chiar nu stiu ce sa mai fac de mancare, ceva repede, bun si usor de facut. Astazi am facut o reteta de la mama de cartofi frantuzesti. Stiu ca sunt multe retete dar pentru mine asta este cea mai buna, doar este de la mama :)

Ingrediente: 6-7 cartofi in functie de marime, 4+2 oua, 150 g telemea+cascaval, putin unt, smantana

Mod de preparare: se fierb cartofii in coaja si se taie rondele. La fel si cele 4 oua. O forma pentru cuptor se unge cu unt, se aseaza un rand de cartofi, un rand de oua, jumatate din telemea si cascaval ras, cateva bucatele de unt, un strat cartofi. Se bat 2 oua cu 2 linguri de smantana si se toarna peste cartofi (este bine sa se foloseasca o lingura, este mai usor de acoperit intreaga suprafata de cartofi). Se presara restul de branza si cascaval. Se introduce forma in cuptorul preancalzit si se lasa la foc mic pana prinde culoare deasupra. De miros ce sa mai spun.

Se serveste cu smantana. Stiu pe cineva care cauta putin carnat pe aici…. :)

2 comentarii la „Cartofi frantuzesti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *