Ingrediente: 125 g linte verde, 1-2 morcovi taiati cubulete, o ceapa, 2 catei de usturoi, putin bulion, scarita afumata, patrunjel verde, sare, o lingura ulei
Mod de preparare: se pune scarita portionata la fiert in 2 litri de apa. Cand este fiarta pe jumatate se adauga morcovii, se condimenteaza cu sare si se fierbe in continuare. Intre timp se spala bine lintea si se lasa in ultima apa pana se adauga in supa. Cand si morcovul este fiert se pune lintea scursa de apa, se completeaza apa din oala daca este nevoie. Intr-o craticioara se caleste ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei, se stinge cu putin bulion, se lasa in craticioara sa se inmoaie dupa care se toarna peste supa, o data cu usturoiul tocat foarte marunt. Se fierbe, se gusta ca supa sa fie bine condimentata, in final se pune patrunjel si leustean.
Este o supa gustoasa, mai ales daca va place supa de fasole uscata.