Salata de cus-cus cu legume

Ingrediente: 100 g cus-cus, cca 25o g legume mexicane, 1 rosie, 1 ardei gras rosu, 1-2 castraveti, usturoi (ceapa), sare si piper, putin ulei

Mod de preparare: se pune un litru de apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste de toarna cus-cusul si se lasa la fiert la foc mic, amestecandu-se din cand in cand. Intre timp se caleste amestecul mexican intr-o lingura de ulei, se adauga usturoiul taiat marunt (cine doreste si suporta, poate sa foloseasca ceapa in loc de usturoi, mie-mi place mai mult cu usturoi), se condimenteaza cu sare si piper. Se strecoara cus-cusul fiert si se amesteca cu legumele. Se taie ardeiul, rosia decojita si castravetele patratele si se pun toate peste amestecul anterior. Se adauga cu polonicul putina apa in care a fiert cus-cusul si se  amesteca usor.

Este un preparat care se face repede, este bun cald dar si rece, simplu sau ca si garnitura langa friptura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *