Ingrediente: 100 g cus-cus, cca 25o g legume mexicane, 1 rosie, 1 ardei gras rosu, 1-2 castraveti, usturoi (ceapa), sare si piper, putin ulei
Mod de preparare: se pune un litru de apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste de toarna cus-cusul si se lasa la fiert la foc mic, amestecandu-se din cand in cand. Intre timp se caleste amestecul mexican intr-o lingura de ulei, se adauga usturoiul taiat marunt (cine doreste si suporta, poate sa foloseasca ceapa in loc de usturoi, mie-mi place mai mult cu usturoi), se condimenteaza cu sare si piper. Se strecoara cus-cusul fiert si se amesteca cu legumele. Se taie ardeiul, rosia decojita si castravetele patratele si se pun toate peste amestecul anterior. Se adauga cu polonicul putina apa in care a fiert cus-cusul si se amesteca usor.
Este un preparat care se face repede, este bun cald dar si rece, simplu sau ca si garnitura langa friptura.