Daca nu am reusit sa fac o ciocolata de casa in 11 iulie de Ziua Mondiala a Ciocolatei, eu spun ca este binevenita si dupa. Am cautat printre filele ingalbenite de vreme din caietul mamei mele si am trecut la treaba.
Ingrediente: 275 g zahar, 150 ml apa, 1 pachet de unt, 3 linguri cacao, 500 g lapte praf, zahar vanilat sau esenta, alune, nuci, spafide…..
Mod de preparare: Se face un sirop din zahar si apa. Se raceste putin. Pana atunci untul se freaca spuma pana iasa toata apa din el. Se adauga incet cacao, apoi alternativ laptele praf si siropul de mai sus. Se amesteca bine, este o compozitie vartoasa. Totul se pune intr-o tava unsa sau tapetata cu folie alimetara, se aranjeaza cu mana si se da la frigider 2-3 ore.
Se taie bucati, se modeleaza,
se dau prin nuca de cocos….. si se serveste cu incredere. Este delicioasa.
In 1995 Francezii au declarat ziua de 11 iulie Ziua Mondiala a Ciocolatei.
Cristofor Columb aduce in 1502 in Europa boabe de cafea din America de Sud, dar contrat asteptarilor acestea nu sunt apreciate, nestiindu-se la ce sunt bune.
In 1519, conchistadorul Hernando Cortez este servit de conducatorul imperiului aztec cu o bautura facuta din seminte de cacao, destul de amara si neplacuta pentru el, desi foarte apreciata de azteci care consumau multe cani pe zi.
Cei care au adus imbunatatire acestei bauturi sunt spaniolii prin adaugarea de trestie de zahar si aroma de vaniliei si scortisoara, dar nu au dezvaluit secretul restului Europei timp de un secol. sursa