Ingrediente: 3-4 bucati afumatura, 1 dovlecel, 2 morcovi mari, o mana fasole congelata, ceapa, ardei, rosii, patunjel, leustean, smantana
Mod de preparare: se curata morcovii si se taie dupa preferinta. Dovlecelul se curata, se taie in jumatate si se scoate casuta cu seminte cu ajutorul unei lingurite (daca dovlecelul este crud se foloseste intreg) si se taie in bucati. Se pune la fiert afumatura in 2 litri de apa si cand este aproape gata se adauga in supa morcovul, cand acesta devine moale se adauga si dovlecelul. Se caleste in putin ulei ceapa si ardeiul tocate marunt si se stinge cu rosiile curatate de pielita, dupa care se adauga in ciorba. Se lasa la fiert sub capac la foc mic. Se adauga fasolea, se condimenteza cu sare si piper. Ciorba se fierbe pana cand toate legumele sunt moi, dar dovlecelul sa ramana cat de cat intreg. Se adauga patrunjelul si leusteanul si se stinge focul.
Se serveste cu smantana.